Демон – Даниел Суарес

Демон

Светът се променя с шеметна бързина. С бързината, с която се развива технологията. Тя постепенно поема контрола над всичко около нас. Десетки хиляди прости автономни компютърни програми, така наречените демони, правят възможна връзката ни със света, работейки без да ги забелязваме. Демоните правят паричните трансфери, контролират здравето ни, следят електрическите мрежи. Те са навсякъде и в повечето случаи са безвредни.
Но това не винаги може да се каже за създателите им.
Матю Собол натрупва милиарди, разработвайки успешни онлайн игри. Но той прекрачва границите на виртуалния свят. Реалността се превръща в неговото ново предизвикателство. Преждевременната му смърт дава начало на поредица от събития, имащи за цел да осъществят грандиозния му замисъл – да промени световния ред.
Демонът е пуснат на свобода. Готови ли са хората и правителствата да се противопоставят на този неподозиран враг? Ще успеят ли да спрат призрака на Собол или ще трябва да приемат неговите правила?

“Демон” е същото явление в литературата, каквото бе “Матрицата” в киното.
Рик Клау

Даниел Суарес е независим системен консултант за компании от Fortune 1000 (класация на 1000 от най-богатите компании в САЩ). Той разработва софтуерни програми за отбранителната и развлекателната индустрии и за финансовата сфера. Живее в Лос Анджелис, Калифорния. “Демон” е първият му роман.

Автор: Даниел Суарес Език: Български
Категория: Художествена литература; Криминални романи и трилъри Тегло: 0.510 кг.
Баркод: 9789543660254
Издател: Кронос ISBN: 9789543660254
Брой страници: 544