Дарът на змията – Лине КобербьолСтрашна заплаха надвисва над Жрицата на срама, над дъщеря й Дина, сина й Дaвин и приятеля им – графския син Нико. Една тъмна, студена и ветровита нощ те са принудени да бягат. Но къде можеш да се скриеш от един черен магьосник, който има същите очи като на Дина? Къде можеш да откриеш заслон, когато този, който те преследва, притежава дара на змията?
Когато Давин и Нико са изправени пред сигурна смърт, Дина е принудена да сключи една ужасна сделка, за да ги спаси и да надникне в пропастта на една шокираща тайна.

Определяна като новата Дж. К. Роулинг, с романната си серия за Жрицата на срама Лине Кобербьол хвърля ръкавицата на предизвикателството към поредицата за Хари Потър. Писателката е автор на серията книги по популярния сериал "W.I.T.C.H.", носителка е на много награди, романите й вече са преведени в десетки страни.

Дина я очакват куп опасни и спиращи дъха приключения… Приключения, които ще й разкрият нови тайни за нея самата и за нейните родители. Две години след мрачните събития в Дунарк семейството на Жрицата на срама най-накрая е намерило тих пристан във владенията на клана Кензи и точно когато всички се надяват, че могат да си отдъхнат от непрестанните гонения, бягства и битки, се случва немислимото. Дина очаква с нетърпение първия пазар по случай Деня на лятното слънцестоене, без да подозира, че една случайна среща там отново ще промени живота им. В една от шатрите за забавления, докато се опитва да намери Нико, Дина среща тайнствения непознат, чиито очи са съвсем като нейните. Той е живо заинтересован от нея, но не иска да й стори зло, желае само да узнае името й. Дина побягва, наплашена от всичко случило им се досега, но непознатият не се отказва. През цялото време по пътя към вкъщи семейство Тонере има усещането, че някой или нещо ги следва. Някой или нещо, което остава невидимо за техните очи. И точно когато се прибират в уютния си дом и си отдъхват с облекчение, се спуска мъглата. А заедно с нея отново се появява непознатият… И всичко започва отначало… За да продължи изпълненото с премеждия пътуване на героите през тайнствените дебри на неочаквани изкушения и предизвикателства и смразяващи кръвта изпитания…
Мистичност, тайнственост и омайваща непредсказуемост са вълшебните "подправки", които придават на повествованието силата на омайно биле – притегателно и опияняващо, даряващо на въображението посоки за полет… "Дарът на змията" е затрогваща история за обичта и верността, за силата да имаш позиция и да я защитаваш докрай. Ненатрапчиво, но силно въздействащо авторката заклеймява насилието и страха като средство за прекършване на човешката воля и манипулиране на човешкото съзнание, като оръдие за заличаване на човешката уникалност. Насилието ражда единствено ледено бездушие, предателство и жестокост. Насилието може да бъде спряно единствено с Обич… И е толкова важно да имаме смелостта да не я отблъскваме и щедростта да я даряваме. Човек може да се извиси до свободата да бъде себе си и да отстоява своите избори, само ако не се страхува от истината за своите корени, от предопределеното му от съдбата и от онова, с което е длъжен да промени реалността…
Автор Лине Кобербьол
Издателство Персей
ISBN 9789549420890
Година на издаване 2008
Страници 304