Дарът на терапията – Ървин Ялом

Дарът на терапията

Как изглежда екзистенциалната психотерапия на практика?

Книгата „Дарът на терапията” е уникален опит на известния американски психоаналитик да обобщи своята 45-годишна клинична работа в своебразен пътеводител („идиосинкратичен меланж от идеи и техники”), илюстриращ сложните динамични взаимоотношения терапевт–пациент.

Авторът споделя своя оригинален метод и ценното си самопознание в 85 лични и провокативни съвета към новото поколение психотерапевти, обединени в няколко тематични сфери, които са в центъра на екзистенциалната психотерапия:

– Водещото значение на подхода „тук и сега“ във взаимоотношението терапевт–пациент

– Изследване и овладяване на тревожността от въпросите за смъртта, смисъла на живота, свободата

– Ролята на сънищата в терапията

– Опасностите и привилегията да си терапевт.

Като се позовава на Епикур, Фройд, Ницше, Шопенхауер и Спиноза и като се опира на своя опит и разказваческо умение, Ървин Ялом изследва различните подходи – практически, философски или емоционални, присъстващи във всяка терапия.

Написана с грижа за бъдещето на психоанализата, блестящо съчетаваща експеримент и философия, книгата на д-р Ялом е проницателно четиво, в което съвременният читател може да намери своя отговор на въпроса как да се справи с конфликтността и с болката.

КОГАТО НИЦШЕ ПЛАКА“ ОГЛАВЯВА КЛАСАЦИИТЕ ЗА БЕСТСЕЛЪР В РЕДИЦА ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ. Над 1 милион екземпляра са продадени само в Германия

Автор: Ървин Ялом Брой страници: 328
Категория: Философия, психология, езотерика и духовни учения Език: Български
Тегло: 0.350 кг.
Издател: Колибри Баркод: 9786191503698
Дата на издаване: 29.09.2014 ISBN: 9786191503698