Да се подготвим по литература 11. – 12. клас – част 1 – Валентин Лалков, Светлана Драшкова

Как да се подготвим по литература? Този въпрос си задават всички ученици, зрелостници и кандидат-студенти. А отговорите са многобройни и разнородни, често създават объркване или отвеждат в неправилна посока. Затова предлагаме един утвърден в практиката, успешен модел за работа: да се подготвим по литература, като се запознаем с авторите, особеностите на тяхното творчество и конкретните литературни произведения, изградим умения за разбиране на художествения свят, усвоим необходимите термини и проверяваме знанията си чрез решаване на тестове. Това са нелеки задачи, но настоящото пособие ще ви помогне да се справите.

Двете части на сборника обхващат авторите и произведенията, включени в изпитните програми и изучавани в 11. клас (първа част) и в 12. клас (втора част).

В тях ще намерите:

– кратка информация за авторите и тяхното творчество;

– всички поетични творби, включени в учебните и изпитните програми;

– резюмета на всички белетристични произведения, включени в учебните и изпитните програми;

– тестови задачи върху творчеството на всеки автор; – речник на литературни термини (художествени похвати и изразни средства) – с примери от произведенията, включени в програмите;

– отговорите на тестовите задачи.

Пособието ви е необходимо, когато се подготвяте по литература за часовете в училище, за държавния зрелостен изпит и за кандидатстудентски изпити.

Автор Светлана Драшкова, Валентин Лалков
Издателство Коала Прес
ISBN 9786197134285
Година на издаване 2016
Корица мека
Страници 256
Формат 17×23
Език български