Да постигнеш своето – Уилям Ъри

Да постигнеш своето

Лесен и универсално приложим метод за водене на преговори в работата и в личния живот, така че да не бъдете ощетени и да не се ядосвате.

Да постигнеш своето описва подробно стъпка по стъпка доказана стратегия за постигането на взаимноизгодни споразумения при всеки конфликт – бил той между родители и деца, съседи, шефове и подчинени, хазяи и наематели, на корпоративно ниво или в дипломацията. На основата на разработките на „Харвардски проект за преговаряне” – група, която се занимава с всички равнища на преговаряне и решаване на конфликти (в семейството, в бизнеса, в международен план), – Да постигнеш своето ви казва как:
Да разграничавате хората от проблема;
Да се съсредоточавате върху интересите, а не върху становищата;
Да работите съвместно за създаване на варианти, което да удовлетворяват и двете страни; и
Да водите успешни за вас преговори с хора, които са по-силни от вас, които не играят по правилата или прибягват до „мръсни номера”.
Някои нещо долавяме интуитивно, за други не допускаме, че са умишлено приложени върху нас хватки. Но тук те са подредени, описани, инструментализирани. Струва си да се научат. Трябват ни всеки ден.

„Това несъмнено е най-добрата книга за воденето на преговори, която съм чел. Тя е еднакво полезна и за обикновения човек, който иска да запази приятелите, имота и парите си, и за политика, който иска да запази мира.”
Джон Кенет Галбрейт

„Ясен и сбит наръчник как да водим преговори без губеща страна – ако повече хора го следват, може би ще преминем от епохата на Аз към епохата на Ние.”
Сп. „Нюзуик”

Автор: Уилям Ъри Брой страници: 280
Категория: Философия, психология, езотерика и духовни учения Език: Български
Тегло: 0.380 кг.
Издател: Изток-Запад Баркод: 9789543213726
Дата на издаване: 19.10.2007 ISBN: 9789543213726