Да бъдеш човек – Джордж-Марк РайновТова е книга с размисли за икономиката като същност на държавническото изкуство, написана от комплексната енциклопедическа гледна точка на наука, изкуство, философия, универсална история и прочие култура.
Текстът е относително труден и изисква известна предварителна подготовка. Повече или по-малко е запазен обичайният за този автор есеистичен формат, налагащ преизказвания. Препоръчително е прочитане на предхождащите книги от Джордж-Марк Райнов на български език като "Свободният човек – дискусията, която не се състоя" и "Икономика и морал", чието естествено продължение e тази книга.

"Бих искал да вярвам, че книгата, която държите в ръцете си, уважаеми читателю, със своето богатство на мисли и съдбовни въпроси, със своята добронамереност и обич към Вас ще намери достоен прием и ще послужи като стимул за благородни идеи и достойни дела."
Проф. Александър Янков

Пред вас стоят автор и книга, в която нещата са изложени компетентно, интересно и увлекателно и най-важното – енциклопедично, многообразно… Темите са толкова много и стават още по-много, тъй като всяка тема има множество подтеми, които са безкрайност от въпроси и подвъпроси и всеки един може да се разглежда като "тема на размисъл на свободния човек"…

Джордж-Марк Райнов е главен изпълнителен директор на IIC, Лос Анджелис. Роден през 1945 г. в София, той емигрира в САЩ през 1970 г. и започва работа за United States Theater Army Support Command, Europe – 6950th Labor Service Training Center в Германия (тогава ГФР).
Специализира политически науки, бизнес администрация и макроикономика. Трудовият му опит включва средно и висши управленски позиции в големи корпорации като Bor-Air Frt. Co. Inc., John Hancock Mutual Life Ins. Co., Todd Pacific Shipyards Corp. и т.н.
От 1985 г. се е посветил на организационна, управленска и консултантска дейност на най-високо бизнес и политическо равнище в редица развиващи се държави.
Член е на управителния съвет на "Фондацията за единство и развитие на Камбоджа", както и на изпълнителното бюро на международната фондация "Св. Кирил и Св. Методий", той е част от управителния съвет на "Международната асоциация за борба срещу наркотрафика и наркозависимостта".
Автор на многобройни публикации в периодичния печат, както и на пет книги за икономика и политика.
Автор Джордж-Марк Райнов
Издателство ИК Жанет-45
ISBN 9789544914899
Година на издаване 2008
Корица Мека
Страници 264
Формат 14.00×20.00