Цялостна подготовка за матура по български език и литература. Тестове и аргументации. От Смирненски до Талев – Ваня Игнатова, Дияна Боева, Добри Лазаров, Мариана Стоянова, Миглена Севдалинова, Пламен Тотев

Цялостна подготовка за матура по български език и литература. Тестове и аргументации. От Смирненски до Талев

Помагалото "Цялостна подготовка за матура по български език и литература. Тестове и аргументации. От Смирненски до Талев" е съобразено с най-новите параметри и изисквания за държавния зрелостен изпит по български език и литература.

Включени са:
10 теста по актуалния модел на изпита (те могат да се решават през цялата учебна година, защото са съобразени с взимането на съответния материали)
подготовка за създаване на аргументативни текстове върху всички произведения

Предложени са както готови аргументативни текстове, така и много насоки за работа върху произведенията. Даден е необходимият минимум за успешно справяне с изпита, но се предоставя и възможност на по-амбициозните зрелостници да надграждат знанията и уменията си в създаването на аргументативен текст. Това право помагалото подходящо както за работа в клас, така и за самостоятелна подготовка.
Обърнете внимание, че в изпитния тест има немалка част въпроси със свободен отговор, свързани със знания и умения да се работи върху текстовете на изучаваните произведения. Такива знания дава втората част в това помагало.

Автор: Ваня Игнатова; Дияна Боева; Добри Лазаров; Мариана Стоянова; Миглена Севдалинова; Пламен Тотев Категория: 12-и клас; Учебни помагала; Български език и литература; Кандидат – студенти
Издател: Персей
Дата на издаване: 2015 г. Брой страници: 304
Език: Български Тегло: 0.206 кг.
Баркод: 9789548308885 ISBN: 9789548308885