Цивилизации и религии – Мира Майер

0
(0)

Книгата "Цивилизации и религии" е пълен, богато илюстриран учебник за студенти от висшите училища. Тя може да послужи и на учениците от гимназията за получаване на знания, както и на всеки културен читател, който иска да попълни празните в образованието си.Някои от най-популярните дефиниции определят религията като вяра и преклонение към свръхестествена управляваща сила, по-специално Бог или богове.

Според любимата на студентите енциклопедия "Wikipedia" религията е форма на обществено съзнание, съвкупност и система от възгледи, нагласи и обичаи, основани на вярата в свръхестествени сили, както и съвкупност от моралните норми, практики, ценности, институции и ритуали, съпровождащи тази система.

Определенията на цивилизацията се разминават значително повече. Много големи имена в науката оставят произведения със собствени класификации на понятието. В тях учените далеч не са единни какво точно се разбира под цивилизация. Най-кратката дефиниция определя цивилизацията като сложно, комплексно общество.Причината за появата на настоящия учебник е идеята да се познава другостта, различието и произведенията на изкуството да бъдат мост между отделните култури.

Автор Мира Майер
Издателство Нов български университет
ISBN 9789545355110
Година на издаване 2014
Корица мека
Страници 192
Формат 9.00 / 23.10 / 1.00
Език български

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.