Цикълът на боговете – книга 2: Дъхът на боговете – Бернар Вербер,

Цикълът на боговете – книга 2: Дъхът на боговете

"Дъхът на боговете" е вторият том от знаменитата трилогия на Бернар Вербер – "Цикълът на боговете", в която отново се срещаме с Микаел Пенсон и неговите приятели, преминали в "отвъдното".
На планетата Еден става все по-напечено: курсистите, обучавани за богове от древногръцки богове и герои, все така се съревновават, мнозина отпадат. Богоубиецът продължава да действа. Микаел Пенсон е разкъсван от чувствата, които изпитва към Афродита и Мата Хари…

Няма съмнение, че читателите отново ще се насладят на енциклопедичните познания на Вербер и на умението му да гради напрегнато повествование.

Бернар Вербер (1961) следва криминология, след което завършва журналистика и става редовен сътрудник на списание "Нувел Обсерватьор". През 1991 г. издава романа "Мравките", с който придобива световна известност. Следват "Денят на мравките" и "Революцията на мравките". Вербер е автор и на "Танатонавтите" и "Империята на ангелите", обединени в "Цикъл на ангелите", последвани от трилогията "Цикълът на боговете", включваща "Ние, боговете", "Дъхът на боговете" и "Загадката на боговете", както и на така наречените експериментални книги, сред които изключително популярната "Енциклопедия на относителното и абсолютното знание".
Според най-авторитетната френска класация, Бернар Вербер е най-четеният писател във Франция. Книгите му са преведени на 30 езика и са издадени в 15 милиона екземпляра. А в Русия той е най-издаваният и популярен френски писател.

Автор: Бернар Вербер; Брой страници: 480
Категория: Художествена литература; Световна литература Език: Български
Тегло: 0.500 кг.
Издател: Колибри Баркод: 9786191502523
Дата на издаване: 16.12.2013 ISBN: 9786191502523