Чужди очи – Джил Хатауей

"Чужди очи" на Джил Хатауей е една сърдечна и невероятно силна история, в която умело са вплетени драмата и напрежението. Това е една романтична история, мистерия, дори паранормален трилър – всичко това, благодарение на неочакваните обрати в сюжета.

Вий Бел крие една доста невероятна тайна. Всички си мислят, че 16-годишното момиче страда от нарколепсия. Но вместо да заспива по време на пристъпите си, тя се вмъква в умовете на други хора и преживява събития през техните очи. Вий е свикнала с тези епизоди. Тя влиза в ума на сестра си, която преписва на тест по математика, и в този на неин учител, скрил се, за да пие, преди влизане в клас. Вий научава и най-лошото за предполагаема „приятелка”, когато се плъзва в ума й по време на училищни танци. Но нищо не може да я подготви за това, което се случва една октомврийска вечер и я изправя пред най-големия ужас в живота й. Изпаднала в поредния пристъп, тя влиза в ума на непознат, който се е надвесил над тялото на Софи, най-добрата приятелка на сестра й – притихнало, кърваво, мъртво. Властите обявяват смъртта на София за самоубийство. Вий обаче знае истината и отчаяно желае да я разкрие. Кой ще й повярва? Със сигурност не и най-добрият й приятел Ролинс, който се държи някак странно с нея, откакто прекарва повече време с новото момче в гимназията – Зейн. Да не говорим за полицията. Оплетена в ужасяваща мрежа от тайни, лъжи и опасности, без да има към кого да се обърне за помощ, Вий трябва да намери начин да разкрие убиеца, преди той да набележи новата си жертва.

Джил Хатауей завършва английска литература в държавния университет в Айова. Понастоящем преподава в гимназия и университет в окръг Де Мойн в същия щат, където живее със съпруга си и двете си дъщери. Междувременно работи над втората книга в поредицата „Чужди очи”. Сред любимите й занимания са гледането на телевизионния сериал „Вероника Марс” и слушането на музика.

Автор Джил Хатауей
Издателство Егмонт България
ISBN 9789542708117
Година на издаване 2012
Корица меки корици
Страници 224
Формат 140х200 мм
Език Български