Чудото в Поскокова Драга – Анте Томич

Историята за стария Йозо и четиримата му синове, тръгнали да завоюват заветната си половинка, е населена с отвличане, полицейско преследване, мъчително криене и зрелищно бягство, жестоки конфликти и неочаквани прояви на нежност, преплетени в умело съчетание на романтична комедия и „далматински уестърн“ с елементи на водевил, трилър и роман пътуване. Неусетно сред забавните приключения се промъкват и характерните за автора размисли за сблъсъка между старото и новото, между традиционния свят на мъжете и новия свят на жените, които знаят какво искат и как да го постигнат.

Безкрайно духовит и отлично написан, романът „Чудото в Поскокова Драга“ грабва вниманието на читателя и го държи живо до последния ред. Това е най-комплексния роман на Анте Томич и въвежда в литературната му вселена рода на легендарните Поскоци. Едно пиршество на стойностната хумористична проза.

Преводът е дело на Русанка Ляпова.

♦ ♦ ♦

Анте Томич е роден в Сплит през 1970 г. Философ и социолог по образование и хуморист по призвание, той започва литературната си кариера като журналист в хърватския ежедневник „Свободна Далмация“. Първият му сборник с разкази „Забравих къде съм паркирал“ (1997) и преди всичко дебютният му роман „Какво е мъж без мустаци” (2000) го превръщат в един от най-обичаните, четени и филмирани автори. Следват още сборници с разкази и есета, книги с репортажи и статии и най-вече романи, които по неподражаем начин разкриват живота и манталитета на селяните от далматинското Загоре. „Чудото в Поскокова Драга“ заема ключово място сред тях.

  • Корица:Мека
  • Брой страници:224
  • Препоръчано:Книголандия
  • Баркод:9786191506118
  • ISBN:9786191506118
  • Жанрове:Съвременни, Хумористични романи
  • Тегло:1 kg