Чудо – Ар Джей Паласио

Чудо

Носител на наградите на Американската асоциация на книгоразпространителите „Е.Б.Уайт” за най-добра детска книга за 2012 г.
Филмовата премиера на "Чудо" е на 08 януари 2018 година с участието на Джулия Робъртс, Оуен Уилсън и Джейкъб Трембли.

"Една красива, забавна и на моменти доста тъжна история за тихата сила на преображението"- Уолстрийт Джърнъл

"Няма да описвам как изглеждам. Убеден съм, че както и да си ме представяш, в действителност е много, много по-лошо."
Оги (Огъст Пулман) е роден с лицева аномалия, поради което не тръгва на училище като останалите деца… но идва време и за това и той трябва да тръгне в пети клас в училището Бийчът Преп, а ако си спомняте детството си, ако сте минали по този път съвсем наскоро или минавате по него сега, знаете колко е труден този период. Проблемът е, че Оги е едно обикновено дете с необикновено лице. Но дали ще успее да убеди съучениците си, че въпреки външния си вид е като тях?..

Ар Джей Паласио е написала една истинска съвременна класика – забавна, вдъхновяваща, много човешка и трогателна книга, която няма да оставите, докато не стигнете до края, която ще ви се иска да подадете на човека до вас, за която ще разкажете на другите и която ще помните завинаги.

Ар Джей Паласио е графичен дизайнер, писането й е хоби. Живее в Ню Йорк със съпруга си, двете си деца и с кучето Мечо. „Чудо” е нейният първи роман. Избрана е сред стоте най-популярни личности за миналата година в класацията на вестник “Таймс”.

"В своята дебютна изява като писател Паласио създава потресаваща, разтърсваща книга с герои, които ще аплодирате на крака."- Ентъртейнмънт Уикли

"Богата, запомняща се книга. Оги и приятелите му са сърцето и духът на „Чудо”, а Паласио успява да улови с поразително умение мислите и чувствата на всички деца – на момичета и момчета, на петокласници и на по-големи."- Ню Йорк Таймс

„Чудо” докосва сърцето по най-неочаквания и жизнеутвърждаващ начин, Огъст Пулман е дете, което всеки ще помни завинаги. Направете си една услуга – прочетете тази книга, за да направите живота си малко по-добър"- Николас Спарк, автор на „Тетрадката”

Автор: Ар Джей Паласио Брой страници: 400
Категория: Художествена литература; Детска литература ; Литература за деца и юноши; Световна литература Език: Български
Тегло: 0.380 кг.
Издател: Бард Баркод: 9789546554031
Дата на издаване: 31.05.2013 ISBN: 9789546554031