Чудното място – Мелиса Банк

0
(0)


Шест години след невероятния успех на дебютния си роман “Лов и риболов за дами”, Мелиса Банк възнаграждава читателите си за търпението им с този изключително свеж и откровен роман за узряването на едно младо момиче и борбата му за оцеляване в манхатънската джунгла. Една истинска Бриджет Джоунс в нюйоркски вариант. Забавна, трогателно непохватна и безкрайно симпатична, Софи Апълбаум, пренебрегвано и вечно подценявано обикновено дете от обикновено еврейско семейство се превръща в още по-непохватна жена. Това обаче не е поредният роман в стил чиклит – Мелиса Банк устоява на изкушението да придаде прекалена романтичност на съвременните взаимоотношения, като не подценява обикновената, земна страна на живота и любовта. А животът на Софи протича в рамките на нейните взаимоотношения със съквартирантката й от колежа на име Венеция, с чаровния й, но капризен по-голям брат, с неестествено интелигентния й по-малък брат, с непроницаемия й баща и веселата й баба, която е твърдо решена да спаси “бедната” си внучка от надвисналата позорна съдба на стара мома. Естествено, никое пътешествие към женствеността не е пълно без поредица обсебени от фобия от обвързване, прекалено мили мъже, които присъстват в романа не толкова за да придадат пикантност на любовните отношения, колкото да подчертаят неспособността на героинята да се почувства удобно в собствената си кожа.
Софи Апълбаум не е особено амбициозна, нито пък нещастно влюбена, но е невероятно прозорлива и наблюдателна, което често пъти се оказва твърде опасен, но понякога и твърде полезен талант.
В живота на Софи, разбира се, присъстват мъже, но нито един не й се струва “Мистър подходящ”. И тя продължава да търси. Ами да, прелестта на живота е именно в търсенето.
Автор Мелиса Банк
Издателство Обсидиан
ISBN 9547691007
Година на издаване 2005
Корица Меки корици
Страници 300
Формат 20/13
Език Български

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.