Човешка трагедия. Руската революция 1891 – 1924 – Орландо Фиджис

Човешка трагедия. Руската революция 1891 – 1924

Широкообхватна, основана на мащабно изследване, писана със страст, умение и човешко разбиране. „Човешка трагедия“ е категорична оценка на Руската революция, направена за новото поколение.

Тази книга не е просто история, тя е отделна точка от историята… Орландо Фиджис използва възможността да покаже как събитията по време на революцията повлияват върху милиони обикновени руснаци.

Малко истрици имат смелостта да се захванат със значими теми, а още по-малко го правят с успех. Това е книга, която позволява на читателя да погледне директно в същността на един от най-важните социални катаклизми в историята… „Човешка трагедия“ ще ни помогне да разберем Руската революция много повече, отколкото всяка друга книга.

Орландо Фиджис е написал една много внушителна книга. Подробно изследване, точно структурирана, последователно обоснована, тя представя един поразително всеобхватен поглед към едно от най-важните и сложни събития в цялата модерна история. Познанията на Фиджис за Русия са удивителни и той може да използва тези познания, за да се обърне към по-големи въпроси от самата същност на историята.

Огромна като обхват, блестяща като изображение, мрачна и сурова като тема, това е един модерен шедьовър.

Автор: Орландо Фиджис Брой страници: 920
Категория: История и археология; Луксозни издания Език: Български
Тегло: 1.630 кг.
Издател: АБАГАР Баркод: 9789544278984
Дата на издаване: 2011 г. ISBN: 9789544278984