Човекът и обществото за 3. клас – Лилия Манева, Сия Стоянова

Човекът и обществото за 3. клас

Подобрен и олекотен по препоръките на учителите, учебникът е надежден инструмент за усвояване на знания и умения. Преработеният вариант е по-достъпен и практически ориентиран.
Баланс в по-малък обем: 31 теми за нови знания, 5 упражнения, 2 теми за работа по проекти, 5 обобщения, начален и годишен преговор.
Достъпен език чрез избягване на трудни за разбиране понятия.
Интересни проектни задачи за проучване в родния край.
Отлично онагледяване: над 250 цветни снимки, 14 карти, линии на времето.
Надеждни методически опори за учителя и учениците: указания за четене на карта, за описване на природни обекти, за ориентиране във времето.

От страниците на електронния учебник децата поемат на „виртуално пътешествие” из красиви кътчета и миналото на родината. Мултимедийни презентации, филми, галерии от снимки ги запознават с планини, реки, курорти, исторически събития и паметници, с делото на бележити българи, с празници и обичаи. Всички теми са обогатени с анимирани задачи за работа в клас и самостоятелна подготовка.

Учебникът е съобразен с новите правила за правопис и пунктуация.

Сия Стоянова е завършила специалност „География” в СУ „Св. Климент Охридски”. Преподавала е география в прогимназиалния етап и родинознание в столични училища. Интересите ѝ са в областта на използването на игровите методи и на информационно-комуникативните технологии в обучението по география. От 2006 г. живее, специализира и работи в САЩ. Съавтор е в учебните комплекти по човекът и обществото за 3. и 4. клас на издателство „Просвета”.
Лилия Манева е магистър по начална педагогика от СУ „Св. Климент Охридски”, учител с дългогодишна практика. Квалифицира се в областта на въвеждането на нови технологии на педагогическо взаимодействие в училищното образование. Съавтор е на учебните комплекти по човекът и обществото за 3. и за 4. клас на издателство „Просвета”.

Автор: Лилия Манева; Сия Стоянова Категория: 3-ти клас; Учебници; Човекът и обществото
Издател: Просвета
Дата на издаване: 2013 г. Брой страници: 96
Език: Български Тегло: 0.270 кг.
Баркод: 9789540128962 ISBN: 9789540128962