Човек търси Бог – Ерик Уайнър

Човек търси Бог

Моят флирт с божественото

Осъзнал за пръв път неумолимия факт, че е смъртен, Ерик Уайнър е изправен пред въпроса, който му задава в болницата една медицинска сестра: „Открихте ли вече своя Бог?“ Агностикът Уайнър потегля на пътешествие по света, обикаля Непал, Турция, Китай и Израел, среща се с различни религиозни общности в Лас Вегас, като анализира различните религиозни принципи и се опитва да разбере за себе си божественото. Изпъстрена с неповторимия хумор на автора, книгата прави опит да отговори на въпроси като кои сме, откъде идваме, какво става, когато умираме. Един информативен, задълбочен, но също така вълнуващ и много забавен опит.

В продължение на десет години Ерик Уайнър е чуждестранен кореспондент на Националното обществено радио (НОР). Работил е в Ню Делхи, Йерусалим и Токио, правил е репортажи в повече от тридесет страни. Бил е кореспондент за НОР в Ню Йорк, Маями, във Вашингтон, окръг Колумбия. Бил е репортер на „Ню Йорк Таймс“. Специализирал е Журналистика в Станфордския университет като стипендиант на Knight Foundation. Негови материали са публикувани в Los Angeles Times, Slate, The New Republic и др. Автор е на книгите "География на гения: В търсене на най-творческите места по света", "География на блаженството: Един мърморко търси най-щастливите места на света".

Автор: Ерик Уайнър Брой страници: 352
Категория: Философия, психология, езотерика и духовни учения; Луксозни издания; Бестселъри; Туризъм и пътуване Език: Български
Тегло: 0.550 кг.
Издател: Фабер Баркод: 9786190000464
Дата на издаване: 01.09.2014 ISBN: 9786190000464