Читанка за 3. клас – Екатерина Котова, Катя Никова, Николина Димитрова, Татяна Борисова

Читанка за 3. клас

Читанката е учебник, чрез който се реализират целите и задачите на литературното обучение, формулирани в учебната програма по български език и литература за трети клас.
В читанката са включени произведения за възприемане и осмисляне и текстове, предназначени за часовете по извънкласно четене.
Основните жанрове, които са представени в нея, са: приказки (народни и авторови – за животни, битови и вълшебни), разкази, стихотворения, басни, народни песни, гатанки, пословици и поговорки, откъси от повести и романи за деца, научнопопулярни (нехудожествени) текстове.
Чрез читанката третокласниците ще се запознаят с творби на български и чуждестранни писатели, класици и съвременни автори на произведения за деца, на българския и чуждия фолклор (включени са приказки на различните етноси у нас).
В читанката е включен богат илюстративен и снимков материал, който развива и обогатява читателското възприемане и подпомага самостоятелната работа на учениците с текста.

Автор: Екатерина Котова; Катя Никова; Николина Димитрова; Татяна Борисова Категория: 3-ти клас; Учебници; Български език и литература
Издател: Булвест 2000
Дата на издаване: 2014 г. Брой страници: 140
Език: Български Тегло: 0.355 кг.
Баркод: 9879541805893 ISBN: 9789541805893