Чиста кръв – Артуро Перес-Реверте

Чиста кръв

Имперската мощ на Испания клони към залез. Крал Фелипе IV подновява войната с Фландрия и Диего Алатристе се готви да се върне към войнишкия занаят. Но съдбата му готви изненада – приятелят му, поетът Франсиско де Кеведо, се е забъркал в странна и страшна история и разчита на неговата помощ. Мистерията се заплита около трупа на непозната жена, оставен пред една мадридска църква. До мъртвата има пълна кесия и бележка, че с парите трябва да се платят заупокойни литургии за душата й.
Кой е убил непознатата? Кой е обезчестил дъщерята на стария Висенте де ла Крус и какви страшни и позорни тайни крият стените на манастира „Адорасион”?
Капитанът и младият му помощник Иниго де Балбоа се изправят срещу страшен противник – всевластната Инквизиция. Никой не може да се противопостави на пазителите на вярата – нито граф Оливарес, любимецът на краля, нито дори самият крал. За да открият истината и да помогнат на невинните, Алатристе и приятелите му се изправят сами срещу сляпата омраза, подклаждана от фанатизма, срещу корупцията и безчестието – и никой не знае ще съумеят ли да избегнат кладите на Инквизицията.

Автор: Артуро Перес-Реверте Брой страници: 240
Категория: Художествена литература; Исторически романи Език: Български
Тегло: 0.250 кг.
Издател: Еднорог Баркод: 9549745864
Дата на издаване: 2005 г. ISBN: 9549745864