Четириноги детективи – Даяна Кимптън

Действието в книжката "Четириноги детективи" се развива на остров Клеймъркин, където започват да изчезват различни неща. Ейми и нейните четириноги приятели се превръщат в детективи, за да открият злосторника. Те бързо попадат на следите на крадеца, но ще успеят ли да го заловят преди да е отмъкнал още нещо?

Мечтаеш ли да разбираш езика на животните? Точно тази мечта на Ейми Уайлд се сбъдва, когато получава от леля си вълшебна огърлица, която й помага да разговаря с животните. Тя няма търпение да срещне нови приятели и се впуска в невероятни приключения!

Книгите от поредицата „Ейми разговаря с животните” са предназначени за деца между 7 и 10 години. Кратките глави, едрият шрифт и забавните черно-бели илюстрации ги правят подходящи за децата, които прохождат в четенето.

Тази игра е за всички деца над 8 години. Тя е част от инициативата на издателство &bdquo;Фют&ldquo; да награждаваме своите читатели за добрия избор на книги и да докажем, че ЧЕТЕНЕТО Е БЕЗKРАЙНО УВЛЕKАТЕЛНО И ПОЛЕЗНО ЗАНИМАНИЕ! Участниците в играта трябва да прочетат книгата на месеца и да отговорят на 5 въпроса, свързани с нея. Всички, които изпратят верни отговори, получават персонални грамоти за участие в играта. Петима, избрани чрез жребий, получават тениски на ФЮТ! Късметлиите от мартенската игра са Йоанна Радева на 8 г., Варна, Поля Какалова на 8 г., Благоевград, Денис Желязков на 8 г., Бусманци, Никол Манолева, Благоевград и Геновева Димитрова, Добрич. Те получиха тениски с детективите. Книгата на месец април е &bdquo;Четириноги детективи&ldquo; от поредицата &bdquo;Ейми разговаря с животните&rdquo;. Изпращайте отговорите на имейл [email protected] до 30 април 2012 г. Посочвайте име, възраст, адрес и телефон за връзка. Жребият ще бъде изтеглен на 2 май 2012 г. в книжарница &bdquo;Фют&rdquo; на ул. &bdquo;Атанас Узунов&rdquo; 38. Победителите ще обявим на следващия ден на нашия уебсайт www.fiut.bg. Въпросите: 1. Какъв предмет помага на Ейми да разговаря с животните? а) пръстен б) шал в) огърлица 2. Кой краде яйцата на кокошките Чарити, Хоуп и Фейт? а) бобър б) невестулка в) хамстер 3. Какво загубва майката на Ейми? а) гердан б) колан в) пръстен 4. Кои са членовете на съвета на Клеймъркин? а) 5 кучета, човек и папагал б) 3 котки, хиена и сурикат в) 1 куче, 4 котки, 1 папагал и 1 човек 5. Какви имена носят овцете на госпожа Флора? а) Бела, Мела и Стела б) Копринка, Детелинка, Скокла, Глезанка и Белуша в) Муцунка, Кратунка и Сладунка Желаем успех на всички любители на интересните книги!</p>

Автор Даяна Кимптън
Издателство Фют
Поредица Ейми разговаря с животните
ISBN 9789546257335
Година на издаване 2012
Корица меки корици
Страници 96
Формат 13х20
Език Български