Четене с разбиране за 6. клас – Весела Михайлова, Стоян Иванов, Тина Велева

Четене с разбиране за 6. клас

Книгата, с която ученикът може едновременно да се забавлява и да учи. Помагалото ще подпомогне ранната подготовка на шестокласника за изпита за национално външно оценяване (след 7. клас), в който основният корпус от задачи е по формата на международното изследване PISA.
Текстовете и задачите в книгата насърчават развитието и усъвършенстването на уменията на учениците от 6. клас да извличат информация от писмени текстове, изображения, таблици, схеми.
Съдържа 18 теми с тестови въпроси с избираем и със свободен отговор.
Текстовете към отделните теми са разнообразни в жанрово и стилово отношение. Използвани са:
● откъси от популярни художествени творби
● любопитни исторически факти
● текстове, представящи интересни митологични същества
● информация за непознати видове животни
● описания на технологични постижения на човека.

Весела Василева Михайлова е родена на 4 януари 1963 г. в София. След завършване на специалността славянска филология в СУ „Св. Климент Охридски” започва работа в 30. СОУ „Братя Миладинови” – София, където в момента е главен учител. От 1992 г. е базов учител на СУ „Кл. Охридски”. От 1999 г. насам Весела Михайлова участва в различни екипи, ангажирани с изработването на държавните образователни изисквания за учебно съдържание, на учебни програми, на учебници и учебни помагала по български език. Най-показателни за постиженията на Весела Михайлова като учител новатор са учебниците по български език, в чиито авторски колективи участва: от 1992 г. – учебници за 6., 7., 8. клас; от 2000 г. – учебници за 9., 10., 11., 12., 5. и 6. клас. Повечето от урочните статии и задачите в тези учебници, както и учебните материали в множеството учебни помагала, в които Весела Михайлова участва като автор, са разработени в процеса на практическата ѝ работа като учител, което допринася за тяхната функционалност.

Автор: Весела Михайлова; Стоян Иванов; Тина Велева Категория: 6-ти клас; Учебни помагала; Български език и литература
Издател: Просвета
Дата на издаване: 2014 г. Брой страници: 44
Език: Български Тегло: 0.120 кг.
Баркод: 9789540130248 ISBN: 9789540130248