Черен лед – Дъглас Престън, Линкълн Чайлд

Черен лед

Далеч на юг от бреговете на Чили, където смразяващото дихание на Антарктика сковава скали, вода и небе в ужасяваща пустиня, един безмълвен и тайнствен пришелец от космоса, долетял преди милиони години, се превръща в най-невероятното предизвикателство пред съвременната наука.

Милиардерът Палмър Лойд решава да се сдобие с това чудо – колосален метеорит, най-големият и най-странният, намиран някога на планетата – за да украси с него грандиозния си частен музей. За да постигне своето, той е готов да плати всякаква цена – от милиони долари, до човешки живот.
Но да се пренесе такава чудовищна тежест до другия край на света е задача на самата граница с невъзможното. Шефът на Екипа – Глин – не е свикнал да разчита на късмета и не признава отстъпление: двойната осигуровка е негов железен принцип, а безпощадното преследване на целта – стил на мислене и действие.
Взети са предвид всички възможни ходове, събран е екип, годен да отговори на свръхвисоки изисквания – научни, психологически и физически, на хората са обещани огромни пари и слава, а досиетата им са проучени до последната буква. Но въпреки всички осигуровки… планът не сработва, на крачка от осъществяването на великата мечта. Пред прага на Антарктика, сграбчени в мъртвата хватка на ледения ад, авантюристите се сблъскват с ужасяващата загадка за произхода и същността на своята находка. Това е мистерията, която трябва да решат, ако искат да оцелеят. Но пътят към спасението е преграден от разочарования, страх, предателства и смърт – стената от черен лед между човешкото достойнство и гибелта.

„…Буквално разтърсва читателя – страхотен роман!” – Клайв Къслър

Автор: Дъглас Престън; Линкълн Чайлд Брой страници: 446
Категория: Художествена литература; Криминални романи и трилъри Език: Български
Тегло: 0.350 кг.
Издател: Ергон Баркод: 9545300698
Дата на издаване: 2001 г. ISBN: 9545300698