CHANEL & CO: Коко и нейното обкръжение – Мари-Доминик Льолиевр

CHANEL & CO: Коко и нейното обкръжение

Великолепна биографична книга за жената, извършила революция в модата на 20-и век!

„CHANEL & CO: Коко и нейното обкръжение“ проследява необикновената съдба на Габриел („Коко”) Шанел, всепризнат пионер в областта на модата, една от най-влиятелните личности на 20-и век.

От сиропиталището в Обазин, през двореца на херцог Уестминстър, до ателието на улица „Камбон“ и световната слава, житейският път на легендарната дизайнерка на свой ред е повлиян от присъствието и сътрудничеството на галерия авторитетни, повече или по-малко близки на сърцето й личности като Игор Стравински, великата княгиня Мария Павловна, Сергей Дягилев и Лукино Висконти. Отношенията й с тях – ту делови, ту интимни, но винаги ексцентрични, бележат етапите на нейния възход и очертават характера й. Стилът на Шанел е чиста еманация на френския дух, ръководен от умереността, от онова „нито прекалено много, нито прекалено малко”, което се проявява и във френските градини, във френската архитектура, в изкуството да се живее..

Мари-Доминик Льолиевр е журналистка и авторка на няколко романа, но заслуга за нейната известност имат преди всичко биографиите на Серж Генсбур, Франсоаз Саган, Брижит Бардо и Габриел Шанел. В тях строгата достоверност, основана на преки свидетелства, кореспонденция и архивни документи, е въплътена в емоционален разказ, а известните епизоди и събития са представени в нова, неочаквана за читателя светлина.

Автор: Мари-Доминик Льолиевр Брой страници: 384
Категория: Автобиографии и биографии; Изкуство и фотография Език: Български
Тегло: 0.480 кг.
Издател: Колибри Баркод: 9786191506309
Дата на издаване: 01.02.2016 ISBN: 9786191506309