Целувка за Ана – Стефъни Пъркинс

Целувка за Ана

Една година в Париж? Звучи божествено. В действителност, обаче, 17-годишната Ана от Атланта не е очарована от перспективата да учи в гимназия толкова далеч от дома. Заради странната прищявка на баща си, тя трябва да зареже работата в киносалона, която й харесва, да не говорим за приятелите си и момчето, по което си пада. И въпреки че дори не говори френски, скоро Ана се научава да цени живота във Франция – ароматното кафе, криволичещите улички, великолепните сгради… и умопомрачително привлекателния Етиен Сен Клер. Той й показва колко красив може да бъде Париж и се превръща в най-добрия й приятел. Но колкото повече приятелството им ги сплотява, толкова по-несигурни стават те в чувствата си. И не само,защото Етиен е вече зает – ако трябва да сме честни, Ана също е. Но в града на светлините мечтите намират начин да се сбъднат… Дали Ана ще получи своята дългоочаквана парижка целувка?…

Стефъни Пъркинс е родена в Южна Каролина, израства в Аризона, дипломира се в университети в Сан Франциско и Атланта, а днес живее в планините на Ашвил, Северна Каролина. Тя е автор на романи за тийнейджъри и възрастни (които не се страхуват да си признаят, че тийн книгите са страхотни). Споделя, че работата й винаги е била свързана с книги – първо като консултант в книжарница, после като библиотекар, а днес като писател.

„Целувка за Ана” е международен бестселър, който се нарежда в класацията за най-добри тийн книги на NPR за 2010 и заема 53-о място в класацията 100-те най-добри тийн книги на всички времена, отново на NPR. Романът е финалист на наградата Cybils за 2011 година, присъства и в листата за най-добра художествена литература на YALSA за 2012 г.

„Дебютът на Пъркинс, предаден чрез симпатичния, интроспективен глас на Ана, е увлекателно и приятно четиво” BOOKLIST.

„Интелигентен диалог, свежи герои и интересно преплетени взаимоотношения… автор, който съчетава по елегантен начин романтиката с реалността” KIRKUS.

Автор: Стефъни Пъркинс Брой страници: 368
Категория: Художествена литература; Романтични романи; Детска литература ; Литература за деца и юноши Език: Български
Тегло: 0.320 кг.
Издател: Егмонт Баркод: 9789542710318
Дата на издаване: 04.11.2013 ISBN: 9789542710318