Царство на маслини и пепел – Айлет Уолдман, Майкъл Шейбон

Царство на маслини и пепел

Обетованата земя!

Този къс от източния бряг на Средиземно море е с хилядолетна история и е смятан за свещен от трите големи монотеистични религии – юдаизъм, християнство и ислям. В продължение на векове това парче земя е било арена не само на въоръжени стълкновения между различните населяващи я народи, но и на ожесточени битки на духа и на ума, върху чиито постижения се градят основите на днешната ни цивилизация.

В търсене на истината и на решение за проблемите в този регион, белязан едновременно от жестокост и богочовешка милост, Айлет Уолдман и Майкъл Шейбон канят двайсет и шестима от най-добрите майстори на перото в света да предложат своя поглед за миналото и за бъдещето на това „царство на маслини и пепел”. Защото само писателите, по думите на Хенри Джеймс, могат да видят целия спектър на даден проблем, да доловят всички нюанси в конфликта, да надзърнат в душата на човека и да разкажат на другите най-добре онова, което до този момент е оставало скрито за окото.

Автор: Айлет Уолдман; Майкъл Шейбон Брой страници: 352
Категория: Философия, психология, езотерика и духовни учения; Специализирана литература; Езикознание и литературознание Език: Български
Тегло: 0.500 кг.
Издател: Millenium Баркод: 9789545154010
Дата на издаване: 17.05.2017 ISBN: 9789545154010