Царства на нощта – Алън Кол, Крис Бънч


Великолепно фентъзи приключение!

Амалрик Антеро, приключенец и царски довереник, е остарял преди времето си. Неговите открития са донесли мир и несметни богатства на обичната му Ориса. Но съпругата му е починала наскоро, сестра му не се е върнала от опасна експедиция, а единственият му син се е оказал горчиво разочарование. Връстниците му си отиват един по един, самият той усеща все по-често ледените пръсти на смъртта.

И тогава една тайнствена жена нахлува с гръм и трясък. Твърди, че е правнучка на Дженъс Грейклок, великия магьосник и предател от младостта на Амалрик, и че е дошла да му отправи предизвикателство – твърди, че вълшебната страна, която двамата с Дженъс са открили, всъщност не е легендарното Далечно царство. Че истинското Далечно царство – Царството на нощта – все още не е открито и само тя знае къде да го търси.

И Амалрик проглежда…

" Безразсъдно авантюристичен, възхитително забавен!…"

"Локус"
Алън Кол и Крис Бънч са дългогодишни съавтори на множество прекрасни фантастични книги. Алън е дългогодишен репортер и разследващ журналист. Крис е ветеран от войната във Виетнам. Също има журналистическа практика. И двамата са родени през 1943 г. През 2005 г. светът загуби Крис…

Автор Алън Кол, Крис Бънч
Издателство Бард
ISBN 9546550316
Година на издаване 2009
Корица Мека корица
Страници 496