Бранислав Нушич- Автобиография – Бранислав Нушич

Бранислав Нушич- Автобиография

Специално издание на класическото произведение на Бранислав Нушич за бърз прочит, в тон с ритъма ни на живот днес. Целта му е „Автобиография“ да не стряска с обема си младите читатели, които го изучават в училище, и да им помогне да се запознаят адекватно с него и да му се насладят. А в една по-зряла възраст могат да посегнат към пълния му обем. Както сам казва Нушич, ако книгата му е прекалено дебела, тогава „би заприличала на енциклопедия – онзи вид книги, които предлагат всички видове знания по такъв начин, че да не можеш да научиш нищо от тях.”

„Автобиография“ е историята за живота на автора до неговата сватба (защото след сватбата живот ли е?!), книга, която ще ви остави без дъх от… смях. Реалните хора и събития са показани през призмата на спомена и хумора, което превръща произведението в универсално четиво за забавление и поука.

Стрелите на хумора в текста на Нушич са насочени към всички – и към учениците, които не си дават сметка, че не ги учат на нищо; и към учителите, които знаят колкото тях; и към висшестоящите, които сами са продукт на тази безпомощна образователна система.

Дали няма да открием някои актуални прилики и с днешното ни образование?

Илюстрациите в книгата са дело на талантливия художник Йордан Терзийски

„Размишлението е единственото безплатно и безопасно човешко развлечение. Само да умееш да мислиш, защото има такива, които и това не умеят.” (Бранислав Нушич, „Автобиография”)

Автор: Бранислав Нушич Брой страници: 160
Категория: Автобиографии и биографии Език: Български
Тегло: 0.150 кг.
Издател: Изида Баркод: 9786197040326
Дата на издаване: 04.08.2015 ISBN: 9786197040326