Борса за трупове – Недялко Славов

Борса за трупове

ПОСЛЕДНОТО БЯГСТВО НА ДОН ЖУАН В света на тотална феминизация легендарният любовник търси своето място под слънцето. Преследван от жените, прекосява континенти и океани. Дали ще може да намери миг покой, дали ще стигне някога до спасението.
БЯЛАТА ДАМА Стереотипите са превзели и последните интимни пространства на личността. Марионеттни жествове, автоматизирани реакции, реплики от телевизионни реклами. Едно семейство на XXI век, в което традиционните ценности те съществуват. Едно общество, в което абсурдът е основен закон.
БОРСА ЗА ТРУПОВЕ Лятна нощ на 2020 години и две автомобилни катастрофи, които ще поставят началото на жесток и безмилостен бизнес.
АЛЯСКА Духът на Бай Ганьо е не само жив, но се завръща още по-страховит и “дообразован” от модерните времена. Всяка година радостното очакване на едно погребение събира роднините от цял свят. “Ще има труп” – възкликва един от тях и наистина ще има такъв, но на кого от всички престъпници?

Драматургията на Недялко Славов следва европейските традиции на абсурдния театър. Провокативният й тон се ражда от свободната игра с клишетата на смъртта, живота, любовта. Жанровите различия между отделните пиеси се подчиняват на една философираща клоунада, в която комичното и трагичното заедно търсят драматургично-поетичния смисъл в думите на Ницше. …високите стойности се обезценяват. Целите липсват. Липсва и отговорът на въпроса “Защо?”.
Младен Влашки

Автор: Недялко Славов Брой страници: 160
Категория: Българска литература; Проза Език: Български
Тегло: 0.150 кг.
Издател: Летера Баркод: 9789545169694
Дата на издаване: 2012 г. ISBN: 9789545169694