Бойни изкуства. Размисли на сенсей Стефан Хинков – Добромир Друмев

Бойни изкуства. Размисли на сенсей Стефан Хинков

Историята на източните бойни изкуства в България няма как да отмине книгата „Размисли на Сенсей Стефан Хинков за бойните изкуства“, защото тя самата се съдържа в нея.

Д-р Добромир П. Друмев е събрал и записал не просто разговорите си със Сенсей Стефан Хинков, а е проследил създаването, налагането и разпространението, изпъстрено с многобройни перипетии и трудности, на източните бойни изкуства у нас легално и нелегално. Тяхната философия и практика навлизат с немногобройните и просъществували за кратко или по-дълго школи у нас, с българските треньори (майстори) и канените чуждестранни учители, с преведените за собствена употреба текстове за бойни изкуства.

Сенсей Стефан Хинков е не само участник и съучастник, но и един от основоположниците на източните бойни изкуства в България. Ето защо „Размисли на Сенсей Стефан Хинков за бойните изкуства“ предлага идеи и духовност – не единствено упражнения или „хватки“, а систематизация и философски прозрения на основите на пътя на воина.

Автор: Добромир Друмев Брой страници: 512
Категория: Спорт, хранене и здраве; Философия, психология, езотерика и духовни учения; Хоби и свободно време Език: Български
Тегло: 0.830 кг.
Издател: Кибеа Баркод: 9789544747749
Дата на издаване: 22.06.2017 ISBN: 9789544747749