Богат, беден – Ъруин Шоу


Великолепната сага на Ъруин Шоу ни припомня забравеното удоволствие от четенето на хубава книга!

Безсмъртната семейна сага обхваща период от четвърт век в най-новата история на САЩ.

Братята Джордах се борят по свой начин за място в живота. Единият преуспява с цената на непосилни жертви, а другият се разплаща със себе си в непрестанна борба с околните. Лутайки се между бедността и богатството, любовта и омразата, алчността и честолюбието героите търсят трудното щастие в тази притча за съвременната цивилизация.

Това е историята на братята Рудолф и Томас Джордах и тяхната сестра Гретхен. Баща им, германски емигрант от 1920 г., сражавал се на погрешната страна през Първата световна война, сега през 1945 г. работи в опушена пекарна, където продава престояли черешови пайове. Огорчен, озлобен и нещастен, Аксел Джордах е чужд за децата и примирената си съпруга. Руди, послушният син, е умен, тих и прилежен. За него доброто образование е паспорт за по-добър живот. Том е буен, мързелив и агресивен и не вижда по-далеч от носа си. Всичко което иска, постига с юмруците си. А Гретхен, наивна, красива и неспокойна, просто си търси мъж.

Трима млади хора, всеки умен по своему, търсят пътя си в живота. Кой ще постигне успех и по какъв начин?…

Ъруин Шоу (1913-1984) е роден в Ню Йорк. Започва литературната си кариера с писане на разкази, радио и театрални пиеси. През Втората световна война служи в Северна Африка, Близкия Изток и Европа, а след края й постига широко признание с първия си роман „Младите лъвове”. Ъруин Шоу е автор на над десет романа, придобили световна популярност. По някои от книгите му са създадени филми и телевизионни сериали. Преведен е на двайсет езика.

Автор Ъруин Шоу
Издателство Бард
ISBN 9789546550071
Година на издаване 2009
Корица Мека корица
Страници 816
Формат Голяма книга 14×21 см.