Български свещеномъченици и изповедници за вярата от най-ново време, том 2 – Игумения Валентина ДрумеваБлагословениеот манастира "Св. Вмчк Георги Зограф" Света Гора, Атон
Настоящата книга представлява сборник от кратки животоописания на свещеници и изповедници на вярата Христова, претърпели гонения и смърт за нея в най-ново време.
Обнародването на тези слова е съзиждане и възстановяване на църковната памет, възстановяване на народния спомен за най-доблестните и свети народни синове и дъщери, чиито живот бе премълчаван и споменът за тях – отхвърлян.Книгата е напълно изчистена от политически елемент, разглежда се духовната страна на събитията.
На сцената на световната история власти и управници са се сменяли, а мъченици и изповедници за вярата винаги е имало; земните власти са се редували, но Църквата е оставала, този свят ще премине, но Църквата Христова ще пребъде и портите адови няма да и надделеят по обещанието на нейния Основоположник, Господ Иисус Христос.
И споменът за мъчениците и изповедниците за вярата ще пребъде, защото както ни учи Божието слово Скъпа е в очите на Господа смъртта на Неговите светии (Пс. 115:7) и споменът за праведника ще пребъде (Притч. 10:7)Многовековната световна и църковна история потвърждават това.
Автор Игумения Валентина Друмева
Издателство Славянобългарски манастир Св. Вмчк Георги Зограф
ISBN 9789547702493
Година на издаване 2007