Български език в картинки за 2. клас – Румяна Танкова

0
(0)

Български език в картинки за 2. клас

Учебното помагало е предназначено за деца, които срещат трудности при усвояването на българския език. То допълва работата с учебника по български език за 2. клас и подпомага второкласниците в овладяването на предвидените от програмата знания и умения.
Акцентът в помагалото е поставен върху работата с основни правила в българския език, затрудняващи речевата практика на децата, чийто майчин език е различен – определяне на рода и числото на имената, съгласуването им по род и число, употребата на предлозите, правописът на глаголите, усвояване на речевите етикети.
Зрителната опора е в основата при работата на децата с помагалото. При усвояването на думата и нейните форми те си помагат с нейния нагледен образ. Помагалото е богато илюстрирано, като снимковият материал дава много конкретно опредметяване на езика.
Авторът доц. д-р Румяна Танкова е преподавател в ПУ „Паисий Хилендарски" и е специалист в обучението по български език и литература в началния курс. Тя е автор на най-успешната поредица от учебници по български език и литература за 2., 3. и 4. клас и на редица учебни помагала, които се отличават с новаторство и креативност.

Автор: Румяна Танкова Категория: 2-ри клас; Учебни помагала; Български език и литература
Издател: Просвета
Дата на издаване: 2009 г. Брой страници: 68
Език: Български Тегло: 0.200 кг.
Баркод: 9789540122762 ISBN: 9789540122762

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.