Български език и литература за 2. клас. Помагало за избираемите учебни часове – Румяна Танкова

Български език и литература за 2. клас. Помагало за избираемите учебни часове

По преценка на учителя помагалото може да се реализира в два варианта:
32 учебни часа (1 час седмично), ако повечето от второкласниците в класа имат добра езикова култура и натрупан читателски опит, което им осигурява бърз напредък в ученето;
64 учебни часа (2 часа седмично), ако преобладаващата част от учениците в класа изпитват трудности при усвояването на учебния материал по български език и литература.
И за двата варианта са разработени примерни годишни разпределения за избираемите учебни часове по български език и литература във 2. клас.
В помагалото преобладават упражненията за овладяване на правописа и пунктуацията. Включени са задачи за четене с проверка на разбирането, както и задачи, свързани с овладяване на езиковите понятия и явления. Предвидени са дейности за съчиняване на кратък текст с опора по картинка, въпроси, думи.
Помагалото осигурява допълнителни възможности за затвърдяване и усъвършенстване на наученото по български език и литература. То отговаря напълно на новата учебна програма по предмета и гарантира постигане на очакваните резултати, заложени в нея.

Автор: Румяна Танкова Категория: 2-ри клас; Учебни помагала; Български език и литература
Издател: Просвета
Дата на издаване: 12.09.2017 Брой страници: 72
Език: Български Тегло: 0.150 кг.
Баркод: 9789540134482 ISBN: 9789540134482