Бяла като мляко, червена като кръв – Алесандро д’Авения


"Родих се в първия учебен ден, израснах и остарях само за двеста дни…"

Лео е на прага на зрелостта. Oбича футбола, китарата си, надбягванията с мотопеди. За него учителите са “защитен животински вид”, който той се надява да изчезне веднъж завинаги. Затова когато пристига нов учител по история и философия, Лео го посреща скептично.

Но този млад учител е различен от другите – нестандартните му методи насърчават учениците да бъдат себе си и да преследват мечтите си.

А Лео има мечта и тя се нарича Беатриче. Той има и реалност – по-близка и поради това по-трудно забележима. Силвия е неговата надеждна и безметежна реалност.

Когато разбира, че Беатриче е неизлечимо болна, Лео трябва да докаже любовта си за краткото време, което му отпуска съдбата, да възмъжее, да се възроди и да разбере, че мечтите не умират…

Със своя драматизъм и поетичност този роман за деликатните емоции на младостта е завладяващ като световния бестселър „Любовна история” и култовия филм „Обществото на мъртвите поети”.

Алесандро д’Авения е изключително харизматичен преподавател по класически езици, който взриви книжния пазар в Италия и стана кумир на младите хора. Дебютният му роман, издаден през 2010 г., вече се превежда в десетки страни, а страницата му във „Фейсбук” има хиляди фенове.


Автор Алесандро д’Авения
Издателство Обсидиан
ISBN 9789547692435
Година на издаване 2010
Корица Мека корица
Страници 252