Биология и здравно образование за 10. клас – задължителна подготовка – Ирина Враджалиева, Мариела Оджакова, Мария Шишиньова, Райчо Димков

Биология и здравно образование за 10. клас – задължителна подготовка

Учебникът по биология и здравно образование е предназначен за задължителна подготовка (ЗП) на учениците от десети клас на непрофилираните и професионалните гимназии, както и за ЗП на учениците от единадесети клас на профилираните и професионалните гимназии с прием след седми клас. В него са разработени всички теми от програмата за ЗП в десети клас.
Учебникът съдържа три основни раздела:
В първия раздел са представени знания за многоклетъчния организъм като мезосистема.
Вторият раздел включва теми, разкриващи закономерностите на наследствеността и изменчивостта, които са предмет на изучаване от науката генетика.
Третият раздел включва знания за биологичната еволюция.
Всеки урок съдържа знания, необходими за успешното покриване на стандартите. Задължителните понятия са изведени в рамка. На фон в края на всеки урок е откроено кратко обобщение на представеното учебно знание.
Учебникът е богато илюстриран със схеми, с фотоснимки, графики и таблици. Много от илюстрациите носят допълнителна информация или онагледяват явления и закономерности. След всеки урок са поместени рубриките "Въпроси и задачи" и "За любознателните".
В края на учебника е представен речник с използваните понятия.

Автор: Ирина Враджалиева; Мариела Оджакова; Мария Шишиньова; Райчо Димков Категория: 10-и клас; Учебници; Биология и здравно образование
Издател: Анубис
Дата на издаване: 2002 г. Брой страници: 160
Език: Български Тегло: 0.380 кг.
Баркод: 9789544264727 ISBN: 9789544264727