Биологично активните добавки. Какво знаем и не знаем за тях – Светлана Дауева

Биологично активните добавки. Какво знаем и не знаем за тях

Биологично активните добавки (БАД) се появиха в резултат на засиления интерес към здравословния начин на живот и правилното хранене. Те бяха обявени едва ли не за поредната панацея, но и съмненията не закъсняха. БАД стават все по-популярни и независимо от противоречивата информация, интересът към тях расте. Защо хората използват БАД? Наистина ли са ефикасни срещу болестите и могат ли да заменят лекарствата? Какво все пак трябва да знаем, преди да посегнем към тях?
За повечето хора, включително и някои лекари, БАД не са добре познати. Книгата е достъпно за обикновения човек въведение в темата. В същото време дава обстоятелствена информация за най-важните за човека биологично активни добавки и може да бъде ползвана от лекари като пътеводител при предписването на БАД за техните пациенти.

Днес, когато консумираме все повече и повече генно модифицирани храни, за всеки от нас (дори когато смятаме себе си за напълно здрави!) става жизненоважно да направим употребата на биологично активните добавки неделима част от ежедневното си хранене.

Автор: Светлана Дауева Брой страници: 188
Категория: Спорт, хранене и здраве Език: Български
Тегло: 0.210 кг.
Издател: Изток-Запад Баркод: 9789543214785
Дата на издаване: 17.10.2008 ISBN: 9789543214785