Билки и домашни средства при болести на храносмилателната система – –

Билки и домашни средства при болести на храносмилателната система

В днешно време заболяванията на храносмилателната система се срещат извънредно често. Това се дължи до голяма степен на съвременния начин на живот, при който напрежението, липсата на време и нередовното хранене са постоянни спътници на много хора, а тези именно фактори действат крайно неблагоприятно върху храносмилането.
Някои от тези заболявания са твърде сериозни, за да се лекуват с подръчни домашни средства, и налагат консултация с лекар. Но в по-леките случаи можем да се опитаме да си помогнем и сами с някои прости мерки, които често дават добър резултат.
Връзката между правилното хранене и доброто храносмилане е очевидна. Затова първото, за което трябва да се погрижат хората, имащи проблеми със стомаха, червата или жлъчката, е спазването на здравословен режим на хранене.
В лечебната диетология са разработени различни диети, съобразени с вида на заболяването и тежестта на протичането му. Но извън тях съществуват някои общи правила, които при всички случаи водят до подобрение не само на основното заболяване, но и на здравето като цяло.
Как да ядем? Кога да ядем? Колко да ядем? Какво да ядем? Тези въпроси стоят пред нас всекидневно.

Автор: Език: Български
Категория: Спорт, хранене и здраве Тегло: 0.085 кг.
Баркод: 99548517274
Издател: АБГ – М ISBN: 99548517274
Брой страници: 96