Белият хотел – Д.М.Томас

Белият хотел

…повече смисъл има враждата от любовта ни..

Годината е 1920. Младата оперна певица Анна Г. е приета като пациент от Зигмунд Фройд. Тя страда от психосоматични болки, които Фройд бързо диагностицира като хистерия. За да стигне до корена на състоянието, той съсредоточава изследването си върху един сън, натрапчиво повтарящ се в съзнанието на пациентката – разказа за белия хотел.

Сънят е представление, изпълнено с пламенна еротика и немислимо насилие, в което се преплитат минало, настояще и, както се оказва, бъдеще. Но докато двамата прекарват времето си в бляскавата Виена в разговори за психоанализа, музика и култура, светът около тях постепенно започва да се разпада. Нацистите вземат превес в Германия, антисемитските отношения в цяла Европа достигат връхна точка. В лицето на тези промени само белият хотел остава константа – той е началото и краят. А всичко останало изглежда странно познато..

„Белият хотел" на Д. М. Томас е безвременна класика, обединяваща трилър, епистоларен роман, еротика, поезия, история, в която всяка следваща част е коренно различна от предходната, но дали в крайна сметка не я повтаря?…

"Творба с изключително въздействие върху въображението и интелекта…" – Салман Рушди

Доналд Майкъл Томас, известен като Д. М. Томас е британски писател, поет, драматург и преводач. Роден е в Редрут, Великобритания на 27-ми януари 1935 г. Дипломира се с отличие в Ню Колидж Оксфорд през 1959 г. През петдесетте години на миналия век Томас учи руски и през целия си живот запазва интереса си към руската култура и литература. Това кулминира в серия от добре приет преводи на руска поезия през 1980 г. Книгата, с която става известен е еротично-фантастичният роман „Белият хотел” (1981), забележителна литературна творба, съвместяваща исторически достоверното и въображаемото, еротични фантазии и потресаваща бруталност, поезия и психоанализа.

Автор: Д.М.Томас Брой страници: 276
Категория: Философия, психология, езотерика и духовни учения; Художествена литература; Поезия; Еротика; Световна литература Език: Български
Тегло: 0.350 кг.
Издател: Сиела Баркод: 9789542819738
Дата на издаване: 01.02.2016 ISBN: 9789542819738