Банкноти и монети от цял свят бр. 4 – ДР Конго – Прес

Брой 4 включва:

– книжка №4
– 1 монета от 10 сенги
– 1 монета от 50 сентима
– 1 монета от 50 сентима, част от серия възпоменателни монети

Вземете в ръце последната банкнота от режима на Садам Хюсеин или афганските банкноти отпреди талибанския период. Поддайте се на екзотичността на монетите на Танзания или на книжните пари на Замбия и странните монети на Индия. Колекцията "Банкноти и монети от цял свят" ви кани да се запознаете с всички кътчета на планетата чрез изненадващите парични единици от неподозирани места по света.

Популярно известна като „царицата на колекционерството”, нумизматиката води началото си от класическата античност, когато римските императори са се посвещавали на колекционирането на монети от екзотични краища. Оттогава не е отслабвал интересът към събирането на банкноти и монети. Нумизматиката ви предлага необходимите насоки, за да се научите да анализирате екземплярите от колекцията си, а и най-вече как да боравите с тях и да ги съхранявате по подходящ начин. Банкнотите и монетите от тази колекция имат реална стойност на пазара на нумизматичното колекционерство. В качеството им на автентични валути, били в обръщение в страните, които са ги емитирали, тяхната стойност се покачва с течение на времето. С това издание имате възможността да инвестирате в осезаеми стойности и в съхраняването на културното човешкото наследство.

Класифицирайте банкнотите и монетите си като професионалист!
Благодарение на папката-класьор, както и на прозрачните найлонови джобове за банкноти и монети и описателните фишове, които ще получавате с всяко издание, ще можете да запазите тази ценна колекция добре организирана и в отлично състояние.

Издателство Прес
ISBN 97-71314633000
Година на издаване 2013
Корица меки корици
Страници 14
Формат 220X280 мм
Език Български