Авторско право. Договори – Ангел Манчев

Авторско право. Договори

"Авторско право. Договори" е първата книга от поредицата "Издателско право". В нея са разгледани основните теоретични постановки в рамките на действащата нормативна уредба на авторското право.
Засегнати са някои аспекти на библиотечната дейност в контекста на авторското право.
Изследвана е общата материя на договорите, в частност издателските договори за литературни произведения и договорите за компютърни програми. Отделено е значително място на практически аспекти и проблеми като са анализирани примери от действителни договори. С оглед на бурното развитие на електронните устройства за четене и търсенето на книги в електронен формат е включена глава "Издателски договори за електронни книги". Обстойно са изследвани договорите за компютърни програми в контекста на авторскоправната материя. Като приложение са дадени примерни модели на различни издателски договори и договор за създаване на фирмен уеб сайт, които могат да се използват директно или да се видоизменят според конкретните условия.
Книгата е предназначена за издатели и автори, юристи, библиотечни работници, студенти, както и за всички, които се интересуват от проблематиката на авторското право.

В книгата ще намерите:
Издателски договори за литературни произведения
Издателски договори за произведения на изобразителното изкуство
Издателски договори за електронни книги
Договори за компютърни програми

Автор: Ангел Манчев Брой страници: 264
Категория: Правна литература Език: Български
Тегло: 0.300 кг.
Издател: Сиела Баркод: 9789542810544
Дата на издаване: 2012 г. ISBN: 9789542810544