Атлас на невъзможния копнеж – Анурадха Рой

0
(0)

Романтика и поезия вплетени в изповеди за истините в реалния живот.

Атлас на невъзможния копнеж” е драматична и поетична сага за голямо индийско семейство. Едно момче попада във фамилията и променя както своята, така и съдбата на едно от момичетата в рода. Двамата растат заедно, но когато бащата забелязва, че между децата се заражда нещо повече от приятелство, той се намесва и променя хода на събитията. Поне така смята загриженият родител.

Съдбата е решила друго. Тя си играе с живота на младите, поставя ги на изпитания и най-вече проверява силата на любовта им. Младежът отива при астролог да му изготви хороскоп, но не знае рождената си дата. Тогава астрологът поглежда дланта му и казва, че вижда в нея „атлас на невъзможния копнеж”.

Заслужава си да прочетете тази книга не само заради литературните ѝ качества, а и защото дава възможност да погледнем в свят, толкова различен от нашия.

♦ ♦ ♦

Анурадха Рой е журналист, издател и писател. Получила е образованието си в Presidency College, Калкута и New Hall, Кеймбридж. Нейни журналистически материали и литературна критика са публикувани в „Индия Тудей”, „Аутлук Тревълър”, „Нешънъл Джеографик Тревълър”, „Библио”, „Телеграф”, „Индиън Експрес” и „Хинду”. Работи като редактор и дизайнер в „Пърмънент Блек” – независимо издателство, което ръководи заедно със съпруга си, Рукун Адвани. Живее в Индия.

Първият ѝ роман „Атлас на невъзможния копнеж” е преведен на 15 езика по цял свят. „Уърлд литръчър тудей” го обявява за една от 60-те най-значими книги в модерна Индия. Попада и в краткия списък за наградата „Кросуърд”, която авторката печели със следващия си роман, номиниран за още няколко награди, включително и „Мен Ейша”. През 2004 г. писателката печели и наградата „Пикадор Аутлук” за нехудожествена литература.

  • Корица:Мека
  • Баркод:9789543304141
  • ISBN:9789543304141
  • Жанрове:Драма, Любовни романи, Съвременни

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.