АНТИкорупция / антиОБРАЗОВАНИЕ – колектив

АНТИкорупция / антиОБРАЗОВАНИЕ

Тази публикация :
Не е разследване, което иска да издири, назове и покаже с пръст виновните. Тя е изследване, което се стреми да разкрие как стават възможни определени корупционни практики и да ги типологизира.
Не е морализаторство, поставящо всички в “кюпа на виновните”, при което авторите се отстраняват от позицията си на членове на академичната общност и се преживяват като нейни съдници. Тя е опит да се покаже как конкретни действия и/или бездействия на определени личности и групи накърняват интересите и правата на другите и как разграждат социалната тъкан на висшето образование, а и на самото общество.
Не е тежнение към някакъв тип утопично общество, н което всички хора са безгрешни и безукорно честни, нито пък е носталгия към някаква форма на тоталитаризъм, където наказанията и страхът от тях ограничават нерегламентираното поведение. Тя е очертаване на реални и практически постижими институционални условия и механизми, правещи възможно постигането на цели, които са едновременно личностно и обществено значими и преимливи.

Автор: колектив Брой страници: 348
Категория: Философия, психология, езотерика и духовни учения Език: Български
Тегло: 0.530 кг.
Издател: Изток-Запад Баркод: 9543211477
Дата на издаване: 2005 г. ISBN: 9543211477