Ангелско нашествие: кн.1 Пенрин и Краят на дните – Сюзън Ий

Ангелско нашествие: кн.1 Пенрин и Краят на дните

Изминали са шест седмици, откакто ангелите на Апокалипсиса са слезли на земята, за да опустошат съвременната цивилизация. Банди от освирепели хора населяват деня, а нощта е превзета от страхове и суеверия. В една от тези нощи ангели отвличат невинно малко момиче, а сестра й – 17-годишната Пенрин – е готова на всичко, за да си я върне.

Дори да се съюзи с един от тях.

Рафи е войн, но, след като е нападнат от своите, се оказва на улицата, тежко ранен и с отрязани крила. От незапомнени времена се е сражавал и е печелел битките си сам, а сега от тази безпомощна ситуация се налага да го спасява една изпосталяла от глад тийнейджърка.
Пенрин и Рафи тръгват през изпепеления, обезлюден пейзаж на Северна Калифорния и няма на кого да разчитат за оцеляването си, освен един на друг. В далечината се очертават димящите останки на Сан Франциско, където войнстващите ангели са създали своето укрепление. Там Пенрин ще рискува всичко, за да спаси сестричката си, а Рафи ще се остави на милостта на враговете си, само и само да бъде отново цял…

Сюзън Ий е бивша адвокатка, която обожава писането – то й дава възможност да пусне въображението си на свобода и да го остави да се разбеснее. Резултатите са повече от впечатляващи: първата й книга, "Ангелско нашествие", е посрещната с ликуващи отзиви от читателите и от критиката и вече е преведена на над 20 езика.

Находчиво замислените детайли звучат ново и свежо, подкрепени от умело развити герои, атмосфера и силно писане." – Пъблишърс Уикли"

Пристрастяващ. Сериозно и тотално пристрастяващ. – "Гламър"

Изпълнен с действие и искрено ужасяващ, "Ангелско нашествие" е задължително четиво. – "Ентъртейнмънт Уикли"

Автор: Сюзън Ий Брой страници: 360
Категория: Художествена литература; Фантастика и фентъзи Език: Български
Тегло: 0.380 кг.
Издател: Емас Баркод: 9789543573332
Дата на издаване: 04.04.2016 ISBN: 9789543573332