Американска военна история, том 1 – 1775-1902 – –

Американска военна история, том 1 – 1775-1902

„Американска военна история" разглежда в дълбочина всяка война или военна кампания а историята на Америка. Първоначално създадена с мисъл за бъдещите офицери на САЩ, тази книга предлага един истински практически подход към военната история.
Том първи на този основополагащ труд предлага възможност читателят да се запознае с принципите на войната, както ти виждат съвременните американски военни лидери. Авторите използват по-малките кампании от XVIII и XIX век, за да анализират принципите на войната, които са спазвани или нарушавани от американските военачалници в периода от Американската революция до войната с Испания. В интригуващия увод са разгледани девет принципа на войната, които сега са приети от американската армии.
Американската история е представена от нова гледна точка, започваща от Войната за независимост. Показано е как по-малко известни сражения като битката за Орискани и за Кингс Маунтън се оказват решаващи за военната мисъл по-нататък. Войната от 1812 г. е разгледана в светлината на решаващата роля на морската мощ в Големите езера и в открито море- Мексиканската война е представена в контекста на развитието на нацията, а заедно с това виждаме и интересните портрети на Закари Тайлър и Уинфийлд Скот – двама успешни командири с напълно различен темперамент и принципи.
Всички главни сражения по време на Гражданската война са описани от професионална военна гледна точка, като повече внимание от обичайното е обърнато на кампаниите в Запада. Някои читатели с изненада ще видят, че поражението на Юга тук се разглежда като неизбежно, но за това са представени категорични основания. Подчертана е ролята на единното командване и на континенталното планиране за очакващата победа на Севера.
Повествованието за Индианските войни се концентрира върху трудностите на дългата кампания, която се води през половината континент с мирновременни сили и мирновременен бюджет. Том първи завършва с Испанско-американската война, Филипинското въстание и Боксьорското въстание, когато САЩ за пръв път влизат в ролята на световна сила.
„Американска военна история" е съставена от Службата по военна история към армията на САЩ. Този труд претърпява няколко издания под ръководството на д-р Морис Матлоф.

Автор: Брой страници: 416
Категория: Военно дело Език: Български
Тегло: 0.850 кг.
Издател: Военно издателство Баркод: 9789545094354
Дата на издаване: 2010 г. ISBN: 9789545094354