Алекс – Пиер Льометр

Алекс

Книгата „Алекс“ е виртуозно изплетен съвременен трилър, подписан от носителя на „Гонкур“ за 2013 г. Пиер Льометр.

„Алекс“ носи името на своя централен персонаж – млада жена със съблазнителна външност и необикновен начин на живот. Един ден Алекс е брутално отвлечена, затворена в тясна дървена клетка и оставена на милостта на настървени плъхове. Няколко опитни полицаи са ангажирани с разследването, начело с дребния на ръст комисар Камий Верховен. Екипът се впуска в обследване на миналото на Алекс и се натъква на страховита бездна от злина, низост, извращения и жестоко равнодушие, увенчани с непредвидим край. Този роман е блестящо психологическо разследване – пътешествие до най-тъмните кътчета на човешката същност, а в крайна сметка и до истината за нея.

Пиер Льометр е роден в Париж през 1956 г. Дълги години работи като учител по литература. За свои вдъхновители на писателското поприще счита писателите Брет Ийстън Елис и Джеймс Елрой. Изкушават го жанрове като криминална литература, трилъри и съспенс. През 2013 г. му беше връчена най-авторитетната френска литературна награда – „Гонкур” за романа „Ще се видим там горе”, който ще бъде издаден в България през 2015 г.

За „Алекс“, който спечели наградата на Британската асоциация на криминалните автори, „Гардиан” написа: „Льометр редува ужаса на бясно препускащото действие със заплетено психосъстезание, за да стигне до истината”.

Автор: Пиер Льометр Брой страници: 336
Категория: Художествена литература; Криминални романи и трилъри Език: Български
Тегло: 0.350 кг.
Издател: Колибри Баркод: 9786191503421
Дата на издаване: 17.11.2014 ISBN: 9786191503421