Ако импресионистите бяха зъболекари – Уди Алън" Последното, което чух за Макс Ендорфин е, че след поредната си дематериализация не се е рематериализирал. Колкото до Сияйна Галактика и нейния Център за върховно въздигане, мълвата твърди, че той е бил разтурен от данъчните агенти и се е реинкарнирал целокупно някъде другаде. А аз не успях никога вече да се въздигна или да предскажа кой ще е победителят на конните надбягвания…"
" Не искам да остана безсмъртен с творчеството си. Искам просто да не умирам…"
Алън Стюърт Кьонигсберг – каквото е истинското име на Уди Алън – е роден през 1935 г. в Бруклин. Семейството му явно е било забележително, щом – според собствените му думи – баща му е приличал на Фернандел, а майка му – на Граучо Маркс. Познат ни е като автор на тв скечове и шоумен, режисьор, актьор, писател, сценарист, драматург, продуцент, композитор, кларнетист…
И като един от десетте най-еротични мъже на планетата за 1980 г.
Със своите многобройни филми, киносценарии, къси разкази и пиеси, Уди Алън е по-популярен и обичан в Европа и по света, отколкото в родната Америка.
Настоящият двутомник предлага цялата художествена проза на знаменития евреин, включително най-новата му книга – "Пълна анархия".
Автор Уди Алън
Издателство Труд
ISBN 9789545287770
Година на издаване 2008
Страници 248