Ако аз съм виновен – О Джей Симпсън

Ако аз съм виновен

През 1994 г. Рон Голдман и Никол Браун Симпсън са брутално убити в нейната къща в Брентууд, Калифорния. О’Джей Симпсън е съден за престъплението на процес, който предизвиква вниманието на всички американци, но в крайна сметка е признат за невинен по всички обвинения. Семействата на жертвите повдигат граждански обвинения срещу Симпсън, по които той е признат за виновен за съзнателно и злонамерено причиняване на смъртта на Рон и Никол по особено жесток начин.
През 2006 г. издателство "Харпър-Колинс" обявява, че ще издаде книга, в която О’Джей Симпсън хипотетично разказва как той би извършил убийствата. В отговор на общественото възмущение от факта, че Симпсън ще спечели от престъпленията си, издателството отменя издаването на книгата. Съдът присъжда правата върху ръкописа на семейство Голдман, за да удовлетвори частично неизплатеното обезщетение по гражданското дело, което заедно с лихвите достига над 38 милиона долара.
Семейство Голдман гледа на ръкописа като самопризнание на извършителя и полага големи усилия книгата да достигне до широката общественост, за да се разкрие истината. Това е оригиналният ръкопис, одобрен от О’Джей Симпсън, с допълнения от семейство Голдман, Пабло Ф. Фенвес и Доминик Дън.

"Това е едно от най-смразяващите неща, които някога съм чела."
Пабло Ф. Фенвес

Автор: О Джей Симпсън Брой страници: 244
Категория: Публицистика и журналистика Език: Български
Тегло: 0.320 кг.
Издател: Сиела Баркод: 9789542802587
Дата на издаване: 2008 г. ISBN: 9789542802587