Аюрведа – Енциклопедия стъпка по стъпка – Сара Лай

Аюрведа – Енциклопедия стъпка по стъпка

"Аюрведа е древна индийска система за грижа за здравето /"знание за живота" (от аю на санскрит – "живот" или "житейски принцип" – и веда, което се отнася до система на знание/. Принципите на Аюрведа са насочени към опазване на живота — здравословни навици и терапия не само на тялото, но и на психиката, взаимоотношенията и духа.

Аюрведа е просъществувала повече от 5000 години и има собствена философска система за начина, по който си взаимодействат умът и тялото. Това е и основата на нейния възглед за предотвратяването и лечението на болестите. Тя използва комбинация от диета, природни лечебни средства, начин на живот, техники с полагане на ръце, както и медитация, и принципи за "мъдър живот", които кореспондират с философията на йога, за да запази телата и умовете здрави, да лекува всяка болест, която се появи и да предложи дълъг живот в добро здраве.

Някои възразяват, че практиките на древната източна философия е много трудно да се вградят в модерния забързан и напрегнат живот. Тази книга опростява и концентрира аюрведическото учение, с което помага да се впише мъдростта му във всекидневния живот."

Автор: Сара Лай Брой страници: 408
Категория: Спорт, хранене и здраве; Философия, психология, езотерика и духовни учения; Хоби и свободно време Език: Български
Тегло: 0.490 кг.
Издател: Хомо Футурус Баркод: 9786197047370
Дата на издаване: 10.06.2014 ISBN: 9786197047370