Адел – -64%

Какво знаете за Адел Лори Блу Адкинс? Не сте чували за нея? Напротив! Подобно на целия свят и вие през последната година сте научили за неповторимия талант, скрит зад това име, просто по навик я наричате само Адел. 2012 е годината, в която Rolling On The Deep е мелодията на всеки втори телефон, а самата изпълнителка си тръгва от наградите Грами, едвам държейки шестте статуетки, които й връчват. Щастието е безмерно, но коя е Адел знаят малцина. Или само най-върлите й фенове, които трепетно следят всяка нейна изява – интервю или дори безобидна разходка до магазина, която ще бъде проследена от бдителните папараци.

Сега историята на момиче от Северен Лондон е по-достъпна. Марк Шапиро събира купища интервюта на изпълнителката и нейните мениджъри, преподаватели и близки, за да ни разкаже приказката за лондонската пепеляшка с чутовен глас. Глас, който е разпознаваем по първите ноти на песента и заглавия, които ще бъдат изпети от други музиканти, чиито кариери имат нужда от малко нов живот. Не е случайно, че месец след излизането на Adele 21 (2012), вторият албум на изпълнителката, предложенията за дуети валят като декемврийски сняг. Бионсе мечтае за съвместна песен с Адел, Мадона я засипва с писма, а Бритни търси повод да се срещне с русата британка. От къде знам всичко това? От първоизточника, а именно „Адел – биография“ на Марк Шапиро, от която научих и интересни подробности за живота и професионалното развитие на Адел. Винаги съм си представяла това момиче, растящо като затворник у дома, прекарвайки времето си в задълбочени уроци по пиано и зубрене на френски спрежения. Не знам как, но стилът й създаде усещането, че тази жена е много по-зряла и по-възрастна от мен. Сигурно не можете да си представите моето безкрайно учудване, когато разбрах, че на 5 май Адел навършва (едва) 25 години и голяма част от тях е прекарала в барове с чаша с бира в едната си ръка и неизменната цигара в другата. Научих и подробности за „тайнствената любов“, която вдъхновява Адел да „изпее“ мъката пред целия свят и за онова щастие, в което певицата живее от година, както и много други интересни и интругуващи житейски детайли, толкова маловажни, ако се случат в живота на обикновения човек и толкова специални, ако са част от биографията на някой известен.

От седем месеца Адел е майка на малкия Анджело Джеймс, който се роди в края на ноември миналата година, а музикалната кариера на изпълнителка временно е изместена от „служебните й ангажименти“ като майка. Всичко това се случва точно навреме, за да се запознаем с подробностите около биографията й и да бъдем информационно подковани за следващия й албум, който със сигурност няма да излезе до края на тази година…

Повече за Настя прочетете тук.

Автор Марк Шапиро
Издателство СИЕЛА
ISBN 9789542812814
Година на издаване 2013
Корица меки корици
Страници 204
Формат 140X210 мм
Език Български