А. Залманов. Капиляротерапия и натуропатия на болестите – Юри Каменев

А. Залманов. Капиляротерапия и натуропатия на болестите

В книгата ще научите повече за това, какво представлява капиляротерапията и как да се прилагат правилно терпентиновите вани.
Капиляротерапията — това е метод на лечение, в основата на който лежи въздействието върху капилярите – най-малките съдове в човешкия организъм.
В началото на ХХ век доктор А.С. Залманов основава ново направление в медицината, коетопозволява да се диагностицират и подлагат на немедикаментозно лечение множество болести, в т. ч. и хроничните.
Тази книга е написана от ученика и последователя на научната концепция на А.С.Залманов, лекар-терапевт, кандидат на медицинските науки – Юри Каменев. За пръв път в Россия са публикувани документи от недостъпни по-рано архиви.
Читателите ще научат:
– за основните положения и практическата реализация на концепцията на д-р Абрам Залманов;
– за основните нарушения във функциите на капилярите;
– причините и методите за лечение на умора, възпаления и инфекции, аллергии, рак, дерматити, ревматизъм, сърдечна недостатъчност, коклюш, туберкулоза и т. н.;
– за лечение с топло и студено, водолечение;
– как да се използват ваните „терпентин” по метода на Залманов и много други.
Начинът на лечение с помощта на терпентин за пръв път е бил предложен от учения и е известен като метод на Залманов. Той вече е помогнал на стотици хора да се излекуват от:
– хронични заболявания;
– умора;
– наднормено тегло;
– болки в гърба.
Лечебните терпентинови вани са и прекрасно козметично средство.
Ефектът от този метод е поразителен, което предизвиква огромен интерес от страна на читателите, търсещи надеждни, безопасни и достъпни методи за лечение на различни заболявания.

Автор: Юри Каменев Език: Български
Категория: Медицинска литература Тегло: 0.300 кг.
Баркод: 9789549886214
Издател: Паритет ISBN: 9789549886214
Брой страници: 272