500 въпроса за здравето и храненето – Патрик Холфорд

500 въпроса за здравето и храненето

Анотация

– Болести, неразположения и наранявания
– Диети и режими на хранене
– Душевно здраве
– Здравето и околната среда
– Здравето на детето, жената и мъжа
– Бременност и репродуктивно здраве
– Сън
– Стрес
– Отслабване
– Тютюнопушене, алкохол и стимуланти
– Хранителни добавки

В „500 въпроса за здравето и храненето“нутриционистът Патрик Холфорд отговаря на най-често задаваните въпроси за здравето и храненето. Той обяснява на изключително достъпен език как чрез балансиран режим може да се справите с болестите и неразположенията – от обикновената настинка до сериозните състояния, застрашаващи живота. Освен това подходящата диета може да облекчи страданията при редица хронични болести. Специалистът отговаря на всички онези наглед незначителни въпроси и притеснения, които не се решавате да споделите с вашия лекар, и дава изключително полезни съвети за това какво е полезно за вашето здраве и какво не и защо.

Патрик Холфорд е един от водещите световни специалисти по хранене и здравословен начин на живот. Новаторският му подход му е спечелил милиони почитатели и последователи.
„Дейли мейл”

За Патрик Холфорд

Патрик Холфорд е сред водещите специалисти по хранене във Великобритания. През 1984 г. той основава Институт по рационално хранене в Лондон, който има за патрон д-р Лайнъс Полинг – носител на Нобелова награда за химия (1954) и на Нобелова награда за мир (1962). Институтът се занимава с проблемите на храненето през последните 20 години и е обучил едни от най-популярните специалисти в Европа в тази област.

Патрик Холфорд е автор на 34 книги, издадени на повече от 20 езика. Той често взема участие в редица правителствени кампании по проблемите на храненето във Великобритания. През октомври 2004 участва в най-мащабното за страната изследване на здравето и начина на хранене на нацията, в което се включват 37 000 души.

Автор: Патрик Холфорд Брой страници: 344
Категория: Спорт, хранене и здраве Език: Български
Тегло: 0.500 кг.
Издател: Ентусиаст Баркод: 9786191641659
Дата на издаване: 05.04.2015 ISBN: 9786191641659